Ο Απόλλωνας, 42 ετών, είναι ένας πρόσχαρος άνθρωπος και είναι γνωστός στο Κυπριακό δρομικό κίνημα με πολλούς γνωστούς και φίλους από διαφορετικά Σωματεία. Ο ίδιος αγωνίζεται για το Σωματείο DroMeA Racing και εργάζεται ως Μηχανικός Βάρδιας του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού της ΑΗΚ.

Πότε και γιατί ξεκίνησες το τρέξιμο;

Το τρέξιμο το ξεκίνησα σαν φοιτητής, αλλά τρέχω πιο εντατικά τα τελευταία 4 χρόνια. Το τρέξιμο ξεκίνησε σαν μια διέξοδος από την ένταση της καθημερινότητας και τώρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Run for Autism” – τί σημαίνει αυτή η φράση για σένα;

Τον ΑΥΤΙΣΜΟ δεν τον επέλεξα εγώ, αλλά αυτός εμένα. Έχω την ευλογία να έχω δυο παιδιά, όπου το ένα έχει Αυτισμό. Ο Αυτισμός για μένα πλέον είναι τρόπος ζωής και μέσω της καμπάνιας μου ¨Run for Autism¨, στόχος μου είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αποδοχή του κόσμου για τα άτομα με Αυτισμό. Συνήθως θα με δείτε να τρέχω με μπλε χρώματα γιατί το μπλε είναι το χρώμα του Αυτισμού.

Apollon finishing at the Logicom Cyprus Marathon

Apollon finishing at the Logicom Cyprus Half Marathon

Πως νοιώθεις πριν από ένα σημαντικό αγώνα και ποιες είναι οι συνήθειες σου (διαδικασία προετοιμασίας) την παραμονή του αγώνα;

Πριν από σημαντικούς αγώνες νιώθω πάντα έτοιμος και ανυπομονώ για την εκκίνηση. Δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες διαδικασίες προετοιμασίας, εκτός από την ξεκούραση και διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες.

Ο Απόλλωνας τρέχει για ευχαρίστηση, για κοινωνικοποίηση, για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή ανταγωνιστικά για να πετύχει ατομικό ρεκόρ;

Ο Απόλλωνας τρέχει πάντα για ευχαρίστηση και ταυτόχρονα προσπαθεί να πετύχει κάποιο ατομικό στόχο. Σίγουρα η κοινωνικοποίηση είναι μέρος του τρεξίματος και κυρίως στην δρομική κοινότητα της Κύπρου, όπου είμαστε όλοι μια οικογένεια. Ακόμη δεν έχει τρέξει για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό (συγκεντρώνοντας χρηματικό ποσό), αλλά, αν του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, θα το κάνει με ευχαρίστηση.

 Ποιά είναι η αγαπημένη σου διαδρομή, ο αγαπημένος τύπος προπόνησης (long run, speed training, fartlek, trail running), και που;

Η αγαπημένη μου διαδρομή είναι σίγουρα τα διάφορα δρομάκια στο πάρκο της Αθαλάσσας και η αγαπημένη μου προπόνηση είναι και θα είναι πάντα με διαφορά το long run. Μέσω του long run έχω γνωρίσει πολύ κόσμο, αλλά κυρίως γνώρισα μια παρέα δρομέων με την οποία έχουμε δεθεί πολύ και είμαι περήφανος που είμαι μέλος του ¨The Long Run Team¨ που έχουμε δημιουργήσει με αυτά παιδιά.


Τι θα συμβούλευες τους νέους δρομείς;

Τους νέους δρομείς θα τους συμβούλευα να ξεκινήσουν σιγά σιγά και να ευχαριστιούνται κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα. Να χρησιμοποιούν την επιτυχία σαν επιβράβευση για όλη την προετοιμασία που έκαναν και την αποτυχία σαν μάθημα για τους επόμενους στόχους. Να τρέχουν χωρίς άγχος και πάντα να ακούνε το σώμα τους γιατί η ξεκούραση είναι το ίδιο σημαντική με την προπόνηση. Το τρέξιμο έχει πολλά οφέλη και θα τα γνωρίσουν όλα με το πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι η άποψη σου για το δρομικό κίνημα στην Κύπρο και για τη νέα ιστοσελίδα RunningInCyprus.com;

Το δρομικό κίνημα στην Κύπρο μεγαλώνει συνεχώς και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Όσο για την ιστοσελίδα RunningInCyprus.com, είναι μια εξαιρετική κίνηση για την δρομική κοινότητα της Κύπρου και εύχομαι να συνεχίσει να μας ενημερώνει και να μας ενώνει.

 

apollon run for autism cyprus marathon