Τεράστια επιτυχία είχε η πρώτη αθλητική συνάθροιση ‘Running in Cyprus Meetup’ που διοργανώθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Allegra στο Γ.Σ.Π. Σαράντα πέντε και πλέον δρομείς έδωσαν το παρών τους και άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή τον κύριο ομιλητή του σεμιναρίου Δρ. Γιώργο Λουκαΐδη.

 

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε τις Παραμέτρους που σχετίζονται με την απόδοση στους Δρόμους Αντοχής. Ο Εργοφυσιολόγος του ΚΟΑ και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Δρομέων Dro.Me.A. Racing, Δρ. Γιώργος Λουκαΐδης στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση του ανάλυσε τις βασικές έννοιες της προπόνησης και τους τρόπους βελτίωσης της δρομικής οικονομίας. Ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις και απορίες από τους δρομείς κάτι που αποδεικνύει τη δίψα για γνώση αλλά και την ανάγκη για να μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες μεταξύ τους οι δρομείς.

 

Μετά την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους ακολούθησε το πρακτικό μέρος με τον Δρ. Λουκαΐδη να παρουσιάζει συγκεκριμένες ασκήσεις για βελτίωση του διασκελισμού ενός δρομέα και συνάμα της δρομικής οικονομίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαλαρό τρέξιμο στο στίβο του Γ.Σ.Π.

 

Η όλη εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της ιστοσελίδας του οργανισμού Running in Cyprus καθώς και φίλων που αγαπούν το τρέξιμο και αποσκοπεί στο να βοηθήσει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Κύπρο. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και το θέμα του επόμενου σεμιναρίου. Τέλος οι οργανωτές ευχαριστούν θερμά τον εισηγητή Δρ. Γιώργο Λουκαΐδη καθώς επίσης και όλους τους δρομείς που συμμετείχαν.