Το 2020, η Κύπρος όπως και ο υπόλοιπος κόσμος βίωσαν μια ραγδαία ανάπτυξη στον ατομικό αθλητισμό.  Λόγο COVID-19, ξαφνικά, άνθρωποι που δεν είχαν τρέξει εδώ και χρόνια ασχολήθηκαν με το άθλημα ενώ πολλοί από αυτούς κόλλησαν το “μικρόβιο” του τρεξίματος!

Για όσους ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει το τρέξιμο, παρουσιάζουμε 21 λόγους για να κάνουν την αρχή το 2021!

 1. Είναι ένα εξαιρετικό χόμπι

Εκτός από τη δουλειά, την τηλεόραση και το φαγητό, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Ευτυχώς, το τρέξιμο είναι μια ασφαλής δραστηριότητα που θα μας βοηθήσει να εκτονωθούμε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 1. Σας βοηθά να δημιουργήσετε καλές συνήθειες

Όταν μπει το τρέξιμο στη ζωή σας τότε θα βοηθηθείτε στο να έχετε μια πιο δομημένη ημέρα. Αυτό με τη σειρά του θα σας δώσει το έναυσμα στο να διαχειρίζεστε καλύτερα τον χρόνο σας και να αποκτήσετε καλύτερες συνήθειες.

 1. Μπορείτε να συνδεθείτε με μια νέα κοινότητα

Η κοινότητα των δρομέων είναι φιλική, δραστήρια και φιλόξενη και… λίγο ανταγωνιστική! Είτε θα εγγραφείτε σε ένα σωματείο δρομέων είτε θα τρέξετε με μερικούς φίλους, γίνεστε αυτόματα δρομέας. Η συζήτηση όταν γνωρίζετε κάποιον με το ίδιο χόμπι και ειδικά το τρέξιμο είναι ασταμάτητη και άκρως ενδιαφέρουσα!

 1. Μπορεί να έχετε ταλέντο στο τρέξιμο

Πολλοί επιτυχημένοι δρομείς ανακάλυψαν το τρέξιμο αργά στη ζωή τους και όμως πέτυχαν να κάνουν καριέρα με εξαιρετικές επιδόσεις. Ίσως να έχετε μεγάλες αντοχές τρέχοντας πολλά χιλιόμετρα μακριά.

 1. Είναι εθιστικό

Ακόμα κι αν το μισήσεις στην αρχή, αν επιμείνεις, θα το ερωτευτείς γρήγορα.

 1. Μπορείτε να λάβετε μέρος σε αγώνες (σύντομα!)

Η μετάβαση στον πρώτο σας αγώνα μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη. Λόγο του COVID-19, υπάρχουν πολλοί αγώνες “virtual”. Άρα μπορείτε να λάβετε μέρος σε αθλητική διοργάνωση χωρίς να έχετε το άγχος της εκκίνησης ή του αν θα κάνετε καλό χρόνο κτλ. Ουσιαστικά μπορείτε να δοκιμάσετε τους virtual αγώνες προτού λάβετε μέρος σε κανονικούς αγώνες όπου και θα βιώσετε την πραγματική ζωντανή εμπειρία.

 1. Είναι σχεδόν δωρεάν

Οι αγώνες φυσικά κοστίζουν χρήματα, αλλά το τρέξιμο ως άθλημα είναι δωρεάν. Εφόσον έχετε τα κατάλληλα παπούτσια, μπορείτε να πάτε για τρέξιμο. Αξίζει όμως να «επενδύσετε» στα σωστά παπούτσια για να αποφύγετε τραυματισμούς κτλ.

 1. Τα γυμναστήρια είναι κλειστά

Δεν μπορείτε να εξασκηθείτε στο γυμναστήριο ή σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, οπότε το τρέξιμο είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σας για να διατηρήσετε τη φόρμα σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 1. Μπορείτε να ζήσετε την ευφορία του δρομέα

Έχετε ακούσει τους δρομείς να μιλούν γι ‘αυτό, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία σας να το ζήσετε και εσείς. Η ευφορία του δρομέα προέρχεται από την έκκριση ενδορφινών η οποία προκαλεί την έκρηξη ευχάριστων συναισθημάτων.

 1. Είναι μια ευκαιρία να είστε τολμηροί

Μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα είδη τρεξίματος. Μπορεί να είστε δρομέας του δρόμου ή του βουνού. Μπορεί να κολλήσετε σε μικρότερες αποστάσεις όπως τα 5 χλμ και 10 χλμ ή να ερωτευτείτε την πρόκληση να τρέξετε ένα Μαραθώνιο ή ακόμα και των Ultra αγώνων; Είναι ένας τεράστιος κόσμος ευκαιριών για τρέξιμο εκεί έξω και μπορείτε να τον εξερευνήσετε.

 1. Μπορείτε να το αναπτύξετε σε μια οικογενειακή δραστηριότητα

Τι καλύτερο από το αποκλειστικό σας κλαμπ δρομέων αν είναι με άτομα της οικογένειας σας; Θα ξοδεύετε χρόνο μαζί και θα βοηθάτε ο ένας τον άλλον να πετύχει τους στόχους του.

 1. Χρόνος για τον εαυτό σας

Εκτός του ότι μπορεί να είναι οικογενειακός και κοινωνικός χρόνος, έχετε επίσης την επιλογή να τρέξετε μόνοι σας. Το τρέξιμο μπορεί να είναι το καθημερινό σας διάλειμμα από όλους τους άλλους καθώς αφιερώνεται λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας.

 1. Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε

Ξεκινάτε φρέσκοι σε ένα άθλημα στο οποίο έχετε τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Η ευχαρίστηση του να καταρρίπτεις το ένα ατομικό ρεκόρ μετά το άλλο θα είναι εθιστική!  ​​

 1. Μπορείτε να τρέχετε με το δικό σας ρυθμό

Σε άλλα αθλήματα, πρέπει να παρακολουθείτε τις κινήσεις όλων των άλλων και αναλόγως να επιλέξετε τη δική σας. Στο τρέξιμο, μπορείτε να τρέξετε με όποιο ρυθμό θέλετε.

 1. Μπορείτε να ανταγωνιστείτε τον εαυτό σας

Είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε την «φωτιά» μέσα σας. Θα υπάρξουν στιγμές που ο εγκέφαλος σας θα διαφωνεί αλλά η καρδιά σας θα σας σπρώχνει να πετύχετε το επόμενο προσωπικό σας ρεκόρ!

 1. Θα θέλεις να παρακολουθείς Μαραθώνιους

Αυτή τη στιγμή, η παρακολούθηση ενός μαραθωνίου στην τηλεόραση ή ζωντανά είναι πιθανώς πολύ χαμηλά στη λίστα με τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε. Μόλις μάθετε όμως το πώς είναι να τρέχετε τότε οι Μαραθώνιοι θα είναι από τις πιο υπέροχες ζωντανές εκδηλώσεις που θα θέλετε να παρακολουθήσετε.

 1. Μπορείτε να το κάνετε όλο το χρόνο

Ορισμένα αθλήματα είναι εποχιακά, αλλά όσον αφορά το τρέξιμο μπορείτε να τρέχετε 365 ημέρες τον χρόνο.

 1. Μπορείτε να τρώτε ότι θέλετε (πάντα με μέτρο)!

Οι νυχτερινοί περίπατοι προς το ψυγείο θα μπορούν να γίνονται πλέον χωρίς τύψεις. Με το να τρέχεις συχνά, θα μπορείς να γεύεσαι περισσότερες από τις απολαύσεις της ζωής.

 1. Μπύρα μετά το τρέξιμο

Υπάρχει κάτι μαγικό στο συνδυασμό ενός καλοκαιρινού τρεξίματος κοντά στη θάλασσα το οποίο ολοκληρώνεται με παγωμένη μπύρα και καλή παρέα.

 1. Θα δείτε την ανατολή του ηλίου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τον ήλιο να ανατέλλει; Με το τρέξιμο, αυτό θα είναι μια εμπειρία που θα θέλετε να ζείτε συχνά.

 1. Είναι διασκεδαστικό

Δεν απαιτείται εξήγηση για αυτό. Είναι ένα διασκεδαστικό άθλημα.

Θα τα πούμε στο δρόμο ή το βουνό!