Η Ναταλία Ευαγγελίδου, γεννημένη στη Λευκωσία στις 10 Μαρτίου του 1991 (25 ετών), είναι αθλήτρια του Γ.Σ.Π. και συμμετέχει στα αγωνίσματα ημιαντοχής, 800μ. και 1500μ. Πιο συγκεκριμένα, η Ναταλία έχει ατομικό ρεκόρ 2:02:10 στα 800 μέτρα και 4:11:28 στα 1500 μέτρα. Εκτός του αθλήματος, η Ναταλία κατέχει πτυχίο “Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας” από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταπτυχιακό “Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία” από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

[line]

Πότε και γιατί ξεκίνησες το τρέξιμο;

Ξεκίνησα τον αθλητισμό σε ηλικία 10 ετών από τις Ακαδημίες του ΓΣΠ μετά από παρότρυνση του πατέρα μου.

Τί σημαίνει για σένα να τρέχεις για την Κύπρο;

Όπως κάθε αθλητής, έτσι κι εγώ νιώθω περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε διεθνείς αγώνες;

Πως νοιώθεις πριν από ένα σημαντικό αγώνα και ποιες είναι οι συνήθειες σου (διαδικασία προετοιμασίας) την παραμονή του αγώνα;

Πριν από ένα σημαντικό αγώνα έχω αγωνία και σκέφτομαι το πλάνο της κούρσας μου. Την παραμονή του αγώνα δεν κάνω τίποτε διαφορετικό από τις υπόλοιπες μέρες. Προσπαθώ να είμαι ήρεμη, κοιμάμαι νωρίς και τρώω μπόλικο φαγητό!!

Ποιοί είναι οι στόχοι σου για τη φετινή χρονιά;

Οι φετινοί μου στόχοι είναι η διάκριση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθούν αρχές του Μάρτη στο Βελιγράδι και η εξασφάλιση της συμμετοχής μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου τον Αύγουστο.


 


Ποια είναι η άποψη σου για το δρομικό κίνημα στην Κύπρο;

Παρατήρησα ότι τα τελευταία χρόνια ο μαζικός αθλητισμός στην Κύπρο έχει αναπτυχθεί. Χαίρομαι όταν βλέπω κόσμο να τρέχει σε γήπεδα και πάρκα επειδή σιγά σιγά αποκτούμε αθλητική παιδεία. Βέβαια, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η νοοτροπία του κόσμου θα αλλάξει και ολοένα και περισσότεροι θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Τι θα συμβούλευες τους νέους δρομείς;

Το πρώτο πράγμα που θα συμβούλευα ένα νέο δρομέα είναι να απολαμβάνει αυτό που κάνει! Να έχει υπομονή και επιμονή και να δουλεύει με συνέχεια και συνέπεια για να υλοποιήσει τους στόχους του. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να αγωνίζεσαι και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!

Τί θα ήθελες να κάνεις μετά την αθλητική σου καριέρα;

Μετά το πέρας της αθλητικής μου σταδιοδρομίας θα ήθελα να εξασκήσω το επάγγελμά μου. Θα με ενδιέφερε, επίσης, να ασχοληθώ με τον αθλητισμό μέσω κάποιας άλλης αρμοδιότητας και να συνεισφέρω στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ντόπινγκ.

Ευχόμαστε στη Ναταλία καλή συνέχεια, με σκληρή δουλειά και συγκέντρωση και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίζει να μας κάνει περήφανους στην Κύπρο και στο εξωτερικό.