Τα οφέλη που έχει η φυσική άσκηση στην ψυχική υγεία του ατόμου είναι ευρέως γνωστά. Ειδικότερα το τρέξιμο παρουσιάζεται να είναι όχι μόνο ευεργετικό για τη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και την αρμονία του σώματος, αλλά και για την ψυχική υγεία.

Ελαττώνει σημαντικά τα επίπεδα του άγχος

Το τρέξιμο βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και την καλύτερη διαχείριση του άγχους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της άσκησης το μυαλό απελευθερώνεται από τα άγχη της καθημερινότητας και τα μετατρέπει σε δημιουργική σκέψη, βελτιώνοντας τη συνολική νοητική λειτουργία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζωογονείτε το μυαλό, να γίνεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά η επίλυση προβλημάτων και κατ’ επέκταση να εξαλείφονται οι ανησυχίες.

Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση

Το συχνό τρέξιμο βελτιώνει την σωματική κατάσταση και αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη και τις ικανότητες του ατόμου. Με αυτό τον τρόπο το άτομο αρχίζει να νιώθει καλύτερα, αφού ξοδεύει ένα σημαντικό μέρος του χρόνου στην προσωπική του ευημερία και την επίτευξη των στόχων του. Με αυτό τον τρόπο, η διάθεση του ατόμου βελτιώνεται, δημιουργώντας συναισθήματα ευχαρίστησης και ηρεμίας, και ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Related: Τα Παγκύπρια Ρεκόρ στο Τρέξιμο

Βοηθά την καταπολέμηση της κατάθλιψης

Το τρέξιμο κρατάει το σώμα και το μυαλό ενεργό και σε εγρήγορση. Ουσιαστικά, λειτουργεί σαν ένα αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό, χωρίς τις παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Το τρέξιμο δεν βοηθάει μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, αλλά επίσης μπορεί να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία και χρόνιες νεφρικές νόσους.