Ο Γιώργος Σταύρου, γεννημένος στο Λονδίνο το 1987, είναι αθλητής του Σωματείου ΑΠΟΕΛ Δρομείς. Ξεκίνησε το τρέξιμο την 1η Αυγούστου του 2016, 5 μήνες μετά τον χαμό του αδελφού του. Από τότε δεν σταμάτησε να τρέχει και τερμάτισε ήδη 7 Μαραθωνίους μέσα σε 3 χρόνια.


Γιατί ξεκίνησες το τρέξιμο; Τι σημαίνει γιασένα;

Με αυτό το τρόπο θυμάμαι τον αείμνηστο αδελφό μου. Ένας δυναμικός χαρακτήρας, με όνειρα και στόχους, δοτικός άνθρωπος, με χαμόγελο, να χαρίζει απλόχερα καθημερινά ελπίδα ζωής σε εμάς και αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται! Με τον πιο απλο τρόπο….Ένα χαμόγελο μπορεί να άλλαξει τον κοσμό όλο! Αυτός ήταν ο αδελφός μου! Πρότυπο για όλους, στήριγμα της οικογένειας! Τον αδελφό μου τον λένε Δημήτρη….Ο μεγάλος μου αδελφός!

Λένε πως η ζωή δεν φέρεται σε όλους μας το ίδιο. Σε κάποιους δίνει πολλά κτυπήματα και σε άλλους σχεδόν τίποτα! Συνεχίζεται η ζώη όμως μου λένε και εγώ ΤΡΕΧΩ για να την προλάβω, να την ζήσω, ΣΗΜΕΡΑ όμως… Να την ζήσω ΔΙΠΛΑ! Τρέχω εις μνήμη του αδελφού μου!

Το τροχάδι εχει σώσει ζωές!! Οπως και την δικη μου!!

Ο Γιώργος (αριστερά) μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη.

Τρέχεις για φιλανθρωπικό σκοπό;

Ναί έχω ήδη τρέξει για τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το Ταμείο Βασούλας Ελευθερίας, το Παιδικό Χαμόγελο, τον ΠΑΣΥΚΑΦ και το Καραισκάκειο Ίδρυμα συγκεντρώνοντας 25,000 ευρώ με πάντα απώτερο σκοπό εις μνήμη του αδελφού μου.

Φιλανθρωπία για μένα είναι ευλογία. Να μπορείς να εκτιμάς όλους του ανθρώπους της ζωής σου. Να στέκεσαι δίπλα τους στα δύσκολα, όταν ο κόσμος τους καταρρέει, όταν η ελπίδα χάνεται αλλά ξαναγεννιέται.

Ο Γιώργος (δεξιά) παραδίδοντας την μεγάλη του εισφορά στο Καραϊσκάκιο Ίδρυμα.

Ποιούς αγώνες έχεις τρέξει μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου; Ποιοι είναι οι στόχοι για το μέλλον;

Έχω τρέξει σε 7 μαραθωνίους! Έχω τρέξει στον Μαραθώνιο της Αθήνας, της Μαδρίτης, του Λονδίνου , της Πάφου, της Λεμεσού (2 φορές) και μια φορά της Λάρνακας! Κάθε τερματισμός είναι αρχή για το επόμενο δρομικό ταξίδι! Η ταύτιση του στόχου και του σκοπού που τρέχω κάθε διαδρομή μου χαρίζουν χίλιες αναμνήσεις ζωής με χίλιες δυό εναλλαγές συναισθήματων.

Ποιους έχεις δίπλα σου σε αυτό το ταξίδι;

Την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που έχω πάντα δίπλα μου να με αγαπούν και με στηρίζουν! Τους δρομικούς μου φίλους και πάνω από όλα η ανθρωπιά που τους διακατέχει!

Όλους τους χορηγούς μου για τη συνεχή και πιστή υποστήριξή τους τα τελευταία τρία χρόνια. Ανθρώποι που πίστεψαν στον στόχο και στον σκοπό μου.  Τους ευχαριστώ γιατί μέσα από την χρηματοδότηση όλων, δίνουμε χαρά και κάνουμε διαφορά στη ζωή των συνανθρώπων μας. Όλοι τους είναι η δύναμη μου για να συνεχίσω το δικό μου δρομικό ταξίδι. Τους ευχαριστώ όλους.

Ποιά είναι η αγαπημένη σου διαδρομή και πώς αντιμετοπίζεις τον κάθε αγώνα;

Η αγαπήμενη μου διαδρομή μου αφήνει παλιές αναμνήσεις χαράς και ζωντάνιας που είχα με τον αδελφού μου! Κάτι καλοκαίρια ξεγνοιασιάς…δίπλα από την θάλασσα στην περιοχή Φάρου στην Λάρνακα! Ευχή μου σε κάθε αγώνα είναι να έχω δίπλα μου τον αδελφό μου! Πάντα δίπλα μου σε κάθε διαδρομή που έτρεξα!

Τι θα συμβούλευες τους νέους δρομείς;

Μοναχικό άθλημα άλλα με άθρωπους δίπλα σου γίνεται ομαδικό. Ο κάθε δρομέας ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιστορία, το δικό του δρομικό ταξίδι που πρέπει να ζήσει.

Ο κάθε ενας με το δικό του στόχο και σκοπό που αντλεί καθημερινά δύναμη. Η δύναμη αυτή χαρίζεται φτάνει να την οδηγήσεις  σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονται! Ενα βήμα κάθε φορά…στο δικό σου ρυθμό..με τους δικούς σου κανόνες και τις δικές σου αξίες!

Να τρέχουν με δύναμη και στόχο την ζωή!

Ποια είναι η άποψη σου για το δρομικό κίνημα στην Κύπρο;

Αν και νέος στο χώρο του αθλήματος, έχω διαπιστώσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί ραγδαία το δρομικό κίνημα στην Κύπρο με τις πλείστες φορές να είναι ιστορίες ζωής και μάχης για τους ήρωες της ζωής.

Χωρίς τους ανθρώπους πίσω από τον κάθε αγώνα, τα διάφορα δρομικά σωματεία, οι διαδικτυακές αναρτήσεις που δίνουν το ερέθισμα και την αφύπνιση τίποτα δεν θα ήταν κατορθωτό! Δίνουμε δύναμη ο ένας του άλλου.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μόνο οταν μοιράζεται υπάρχει!

Γίνε Δρομέας…Να γνωρίσεις Ανθρώπους!