Τεράστια συμμετοχή και καλές επιδόσεις από τους Κύπριους δρομείς που συμμετείχαν στην 34η διοργάνωση του Μαραθώνιου της Αθήνας την περασμένη Κυριακή (13/11/2016). 380 Κύπριοι δρομείς έδωσαν το παρών τους στη γενέτειρα του Μαραθωνίου και άφησαν το στίγμα τους με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις ηλικιακές κατηγορίες. 153 δρομείς πήραν το χρίσμα του Μαραθωνοδρόμου στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθώνιου δρόμου που έχει αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο, ενώ 139 δρομείς έτρεξαν τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων που είχε χώρο εκκίνησης την Πλατεία Συντάγματος και 88 δρομείς έλαβαν μέρος στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα ο Ραφαήλ Νικοδήμου με χρόνο 32:23 κατέλαβε την 6η θέση της γενικής κατάταξης στον αγώνα WIND 10 χλμ ενώ ο Μάριος Αποστολίδης τον ακολούθησε στην 7η θέση με χρόνο 32:24 και οι δύο δρομείς του Σωματείου DroMeA Racing. Σημαντική ήταν επίσης η επιτυχία της πρώτης θέσης στην ηλικιακή κατηγορία Μ40 του Αχιλλέα Αχιλλέως (37:21) που ανήκει στο Σωματείο Δρομέων “Περικλής Δημητρίου” ενώ 2ος στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν ο Χρύσανθος Αντωνίου (37:45) του Σωματείου Δρομέων Πάφου “Στέλιος Κυριακίδης”. Στις γυναίκες, η Ελπίδα Χριστοδουλίδου του DroMeA Racing τερμάτισε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 40 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.

Όσο αφορά τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, την 18η θέση στη γενική κατάταξη γυναικών κατέλαβε η Μαρία Τζιαπούρα με χρόνο 21 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα ενώ σημαντική ήταν και η 2η θέση στη κατηγορία Μ65 του Κώστα Χειμωνή του Σωματείου “Περικλής Δημητρίου” με χρόνο 23:15.

Κύπριοι Δρομείς στο Μαραθώνιο της Αθήνας!Κύπριοι Δρομείς στο 40ο χιλιόμετρο του Μαραθωνίου της Αθήνας και στον Αγώνα 10χλμ!

Posted by Running In Cyprus on Sunday, 13 November 2016

 

Στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου έλαβαν μέρος 153 Κύπριοι δρομείς και πρώτος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο ο Michael Keenan του Σωματείου “Περικλής Δημητρίου” με χρόνο 2 ώρες 48 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα όπου κατέλαβε την 5η θέση στην ηλικιακή κατηγορία Μ40, ενώ πρώτη Κύπρια γυναίκα ήταν η Handzlik Dagmara του Σωματείου “Περικλής Δημητρίου” με χρόνο 2:51:35 τερματίζοντας 4η στη γενική κατάταξη γυναικών. Το να τρέξει κάποιος και να τερματίσει σ’ ένα Μαραθώνιο και ιδιαίτερα την κλασσική διαδρομή στην Αθήνα αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς για την αξιέπαινη προσπάθεια τους.

Η μαζική αυτή συμμετοχή αποδεικνύει ότι το δρομικό κίνημα της Κύπρου έχει μεγαλώσει και το τρέξιμο έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας πολλών Κυπρίων. Καιρός ήταν να μπει το πιο αγνό είδος αθλητισμού, το τρέξιμο, στη ζωή μας. Ο επόμενος Μαραθώνιος στην Κύπρο θα διεξαχθεί στην Πάφο στις 5 Μαρτίου 2017 ακολουθώντας μια απίστευτα όμορφη και σαγηνευτική διαδρομή από την Πέτρα του Ρωμιού μέχρι το Κάστρο της Πάφου! Πληροφορίες και εγγραφές: www.LogicomCyprusMarathon.com