Με σχεδόν 550 δρομείς στους αγώνες 5χλμ και 10χλμ, και 200 παιδιά στον παιδικό αγώνα 1,000μ. ολοκληρώθηκε το 1ο Energy Run Λακατάμιας την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας Energy Run Λακατάμιας, ο οποίος έλαβε χώρα στην περιοχή της Λακατάμιας μετά από συνεργασία του Δήμου Λακατάμιας και του οργανισμού Running in Cyprus. Η εκδήλωση απαρτιζώταν από αγώνες δρόμου 5χλμ και 10 χλμ, καθώς επίσης και από τον παιδικό αγώνα 1,000μ. Την εκκίνηση των αγώνων έδωσε η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ. Φωτούλλα Χατζήπαπα, η οποία συμμετείχε και στον αγώνα δρόμου 5χλμ. Μαζί με τη Δήμαρχο συμμετείχαν και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λακατάμιας.

Η Δήμαρχος Λακατάμιας δίνει την εκκίνηση για τους Αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων

Η εκδήλωση είχε ως πρωταρχικό στόχο να στηρίξει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, που συμμετείχε στον αγώνα με ομάδα  εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών, και για το οποίο μαζεύτηκαν πέραν των €1,500. Παράλληλα, η εκδήλωση ήταν κάτι το πρωτότυπο για τον Δήμο και τους δημότες της Λακατάμιας, εφόσον πρώτη φορά γίνεται μία τέτοιου είδους εκδήλωση στην περιοχή. Η εκδήλωση έφερε μαζί πολλούς δημότες της Λακατάμιας, όπως επίσης και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπως το γυμναστήριο Evolve, τις υπεραγορές Ιωαννίδης και την αίθουσα εκδηλώσεων Pavilion, που ήταν και η πολυπληθέστερη ομάδα με 48 άτομα.  

Παιδικός Αγώνας 1,000 μέτρων

Ανάμεσα στους εκατοντάδες δρομείς υπήρχε και ένας αριθμός δρομέων εξαιρετικών επιδόσεων οι οποίοι εκπροσώπησαν τα διάφορα Σωματεία του δρομικού κινήματος της Κύπρου. Τόσο ο αγώνας των 5χλμ όσο και ο αγώνας δρόμου 10χλμ ήταν συναρπαστικοί. Την 1η θέση στα 10χλμ. αντρών κατέκτησε ο δρομέας Αβραάμης Αβραάμ με χρόνο 37:25 της Cyprus Police (AEAK), ακολουθούμενος στη 2η θέση από τον Παύλο Συμεωνίδη του σωματείου Δρό.Με.Α. Racing με χρόνο 38:42 και στην 3η θέση τον Κωνσταντίνο Αθανασίου από την ομάδα του Evolve Gym με χρόνο 38:48. Στα 10χλμ. γυναικών την 1η θέση κατέκτησε η Mine Devrim από το RunDMC με χρόνο 44:05, ακολουθούμενη στη 2η θέση από τη Χριστίνα Κουρρή από την ομάδα της υπεραγοράς Ιωαννίδη με χρόνο 0:44:24 και στη 3η θέση την Μάρθα Σωτηρίου του σωματείου Περικλής Δημητρίου με χρόνο 49:06.  Στα 5χλμ. αντρών την 1η θέση κατέκτησε ο δρομέας Soulaimane Aajaj με χρόνο 17:32, ακολουθούμενος στη 2η θέση από το δρομέα του σωματείου APOEL Runners Στυλιανό Τσιάρτα με χρόνο 18:51 και στην 3η θέση τον Osman Atakan με χρόνο 19:25. Στα 5χλμ. γυναικών της 1η θέση κατέκτησε  η Ελπίδα Χριστοδουλίδου του σωματείου Δρό.Με.Α. Racing με χρόνο 20:32, ακολουθούμενη στη 2η θέση από την αθλήτρια του ΓΣΠ Γεωργία Θεοδοσίου με χρόνο 20:55 και στην 3η θέση την Μαίρη Κουμή με χρόνο 23:34.

Οι διοργανωτές Δήμος Λακατάμιας και Running in Cyprus θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για ακόμη μία φορά τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης: κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών Staroil, προϊόντα Biofreeze, εταιρεία διαφημιστικών πινακίδων Pissis SignsΥπεραγορές Ιωαννίδης, εταιρεία Kentis Trading, ραδιοσταθμός NRJ και τα γιαουρτάκια ΖΗΤΑ.